28 Aralık 2009 Pazartesi

AYVA TATLISI

Hayırlı günler arkadaşlar size güzel bir haber vermek istiyorum. Beytiye yani "tatlımutfağım" Büşra'sını dünyaya getirmiş.Hoşgeldin Büşra Dünyaya hoşgeldin.İsmide pek güzelmiş Amerika'daki dedesinden hediye:)Darısı kardeşimin başına Allah kolay doğum versin.Hayırlı evlat nasip etsin.
Bu tatlıyı size sunarken başta benim yapmadığımı belirtmek istiyorum. Yeni eve taşındığımı biliyorsunuz çoğunuz, buradaki komşuluklarda çok güzel, baştan önyargılı davransamda komşularıma bunu belli etmemeye çalıştım. Çağırılınca evlerine gittim böylelikle tanıdım çok yi komşuluk olduğunu çok iyi insanların içinde olduğumu anladım. Konuya çocuğuma kırk Hadis öğretirken benimde öğrendiğim bir hadisi yazarak devam edeyim dilerseniz. "Yapacağı kötülükten komşusu emin olmayan kimse cennete giremez". Efendiler Efendisi de komşu hakkına çok önem vermiş, hatta komşuya miras düşeceğinden korkmuş. Demek komşu hakkı bu kadar önemli.Neden bunları yazdığımı merak ediyorsunuzdur. Bu ayva tatlısı karşı komşum Seda'cığıma ait ellerine sağlık Seda'cım, evinde ne yaparsa komşularına ikram etmeden yapamaz.
Bir müddet ayva tatlısıyla idare edin oğlum ve ben boğaz enfeksiyonu kaptığımızdan kendimize vakit ayırmak istiyorum...Kalın sağlıcakla.

Malzemeler:3 ayva

9 yemek kaşığı şeker

1 paket krem şanti

gıda boyası

şanti için süt

ayvaları kaynatmak için su

Yapılışı:Ayvalar ortadan kesip içi çıkartılıp soyulur. Yaygın bir tencereye dizilir.Dokuz kaşık şeker ilave edilir, suyu, gıda boyasıyla birlikte istenilen kıvama gelene kadar kaynatılır.Diğer tarafda şanti hazırlanır. Tencereden alınan ayvalar borcama dizilir.Ortalarına krem şanti koyulur. Dilerseniz krema yerine kaymakla sunum yapabilirsiniz. Süslemesi için çekilmiş antep ıstığı veya Seda gibi pasta simi kullanabilirsiniz.

Not:Beni gibi gıda boyası sevmeyenler kızamık şekeri diye bilinen şekerle kaynatabilirler veya ayva çekirdeklerini tencereye atarsanız kısık ateşte kaynatıp istenilen renge ulaşırsınız.
Afiyet olsun.

6 yorum:

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Hoşgeldin,geçmiş olsun,yapanın eline sağlık,hayırlı günler:)

ab-ı hayat dedi ki...

Arkadaşının ellerine sağlık,en sevdiğim tatlıdır kendileri:)))

Verda'nın en çok kullanılan anlamı "gül".Birde vird kökenli olup Allah'a yönelmek,kalbini O'na açmak anlamına geliyormuş ki ben bu anlamını daha çok sevdim:))

Umarım en kısa zamanda iyileşirsiniz.

sevgiler...

Unknown dedi ki...

canım yeni bebişin ailesinin gözü aydın kardeşinde hayırlısıyla alır inş bebişini kucağına
ne güzel komşularınız varmış bende yeni taşındım ama daha bişi göremedik bkalım hayırlısı olsunhakkımızda

Esra dedi ki...

Ellerinize sağlık .İnşallah kardeşinizde hayırlısıyla bebğine kavuşur.Mutlu,sağlıklı,hayırlı bir yıl geçirmenizdileğiyle....

Evden Eve Nakliyat dedi ki...

Göktürk Evden Eve Nakliyat
Bahçeşehir Evden Eve Nakliyat
Sarıyer Evden Eve Nakliyat
Maltepe Evden Eve Nakliyat
Üsküdar Evden Eve Nakliyat
Çekmeköy Evden Eve Nakliyat
Bakırköy Evden Eve Nakliyat
Göktürk Evden Eve Nakliyat
Bahçeşehir Evden Eve Nakliyat
beykoz Evden Eve Nakliyat
şişli Evden Eve Nakliyat
kadıköy Evden Eve Nakliyat
Çekmeköy Evden Eve Nakliyat
Bakırköy Evden Eve Nakliyat

Şehirler arası Nakliyat dedi ki...

Şehirler arası Nakliyat Hizmetleri
Firmamız, Şehirler arası Nakliyat ve Depolama ile sektörel deneyimi uzun yıllara dayanan ekibimizle; Türkiye'nin birçok yerine aktif olarak Şehirler arası Evden eve hizmetimiz yapmaktadır.Ege Nakliyat olarak ; Evden eve Nakliyat hizmetini Profesyonel personelimizle kalitesini tüm dünyaya ve Türkiye'nin her karışına yaygınlaştırarak, Evden eve Nakliyat hizmetlerinde idol olmak istiyoruz …