Malzemeler: 500 gr makarnalık un
4 yumurta
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su
çay kaşığı tuz
4 yumurta
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su
çay kaşığı tuz
Açmak için:
Yarım su bardağı un
Hazırlanışı: Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Yumurtaları, zeytinyağı, su ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamuru bir kaba koyup üzerine nemli bez örtün. Yarım saat bekletin. Hamuru tekrar yoğurup silindir şekli verin. Bıçakla dört eşit parçaya bölün. Bezeleri açarken altına ve üstüne un serpin. Elinizle bastırıp büyütün. Merdaneyle 2 mm kalınlığında açın. Açtığınız yufkaları tek tek temiz bir örtü üzerine serin. Üzerlerine un serptiğiniz yufkaları üç parmak genişliğinde rulo şeklinde sarın. Ruloları keskin bir bıçak yardımıyla yarım cm kalınlığında kesin. Şeritlerin yapışmaması için silkeleyip birbirinden ayırın. Temiz bir bezin üzerine yayın. Hazırladığınız erişteleri hemen haşlamayacaksanız kuruması için bekletin. Bezden yapılmış torbalarda saklayın.
Yarım su bardağı un
Hazırlanışı: Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Yumurtaları, zeytinyağı, su ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamuru bir kaba koyup üzerine nemli bez örtün. Yarım saat bekletin. Hamuru tekrar yoğurup silindir şekli verin. Bıçakla dört eşit parçaya bölün. Bezeleri açarken altına ve üstüne un serpin. Elinizle bastırıp büyütün. Merdaneyle 2 mm kalınlığında açın. Açtığınız yufkaları tek tek temiz bir örtü üzerine serin. Üzerlerine un serptiğiniz yufkaları üç parmak genişliğinde rulo şeklinde sarın. Ruloları keskin bir bıçak yardımıyla yarım cm kalınlığında kesin. Şeritlerin yapışmaması için silkeleyip birbirinden ayırın. Temiz bir bezin üzerine yayın. Hazırladığınız erişteleri hemen haşlamayacaksanız kuruması için bekletin. Bezden yapılmış torbalarda saklayın.
Pişirme aşaması ise kaynayan suya biraz tuz atıp.İçine açılıp kurutulan erişteleri atın, makarna gibi harşlayın, harşlanan erişteyi süzgeç yardımıyla süzün , bir tencerede tereyağ eritip,soğuk sudan geçirdiğiniz erişteyi koyun,biraz kartıştırdıktan sonra aygazdan alabilirsiniz.Dilerseniz servis yaparken,üzerine beyaz peynir ufalıyabilirsiniz.Afiyetle yiyin gari.
9 yorum:
Annenin de senin de ellerinize sağlık.Çok güzel olmuş.
canım merhaba
anneciğinin elllerine sağlık..benim de eriştelerimi annem yapar..miss gibi de olur..çok amaçlı, herşeye kullanırım..
ellerine sağlık..görüşmek üzere...
etkinlik
evet canim tarifini yayinlamam ve etkinligin ismini yazarak benim linkimi vermen yeter hazir olunca bana haber ver
canımmmm ellerine sağlıkkk nefis olmuşş..sevgilerimle
hepimizin eriştesi annelerden galiba...
şöyle bütün ale oturur....başlarlar biri yoğurmaya,biri açmaya,biri kesmeye....
anneciğinin ellerine sağlık....
valla bende severim.....
sende pişirdiğine göre seninde ellerine sağlık....
öptüm canikom....
Anneciğinin ve senin ellerine sağlık çok güzel görünüyor
slm canım
ellerine sağlık leziz olmuş.
sevgilerimle
Bizim erişteyi başka bi akrabamız yapıyor:)) Biz de afiyetle yiyiyoruz:)
Anneciğinin ellerine sağlık,tabi ki seninde,pişirdiğin için:)
Hayırlı günler
selam bloğuma gelip ziyaret etm
işsiniz,teşekkürler tekrar beklerim.İznikteymişsiniz evet hemşehri sayılırız.
Yorum Gönder