24 Ocak 2008 Perşembe

TEL ŞEHRİYE ÇORBASI , ŞEHRİYELİ PİLAV , TAS KEBABI

Son günlerde telefonumuzu kaybettik onun için resim çekemedim:)Halbuki ne kadar güzel yemekler döktürmüştüm.Mesela çarşaf böreği bile yapmıştım:)ama telefonumuzun azizliğene, daha doğrusu yastığımızın veya oğlumun azizliğinemi uğradık desem:)Çünkü telefonumuzu yastığımızın içinden çıktı,büyük ihtimalle oğlumuz koymuştur:)Neyse sonunda bulmuş olmamız çok sevindirdi bizi..Bugün soframızda bulunan afiyetle yenen yemeklerimiz bunlar.Pilav yapmasını bilmiyen yoktur heralde ama ben yinede yeni evli olanlar için yazıcam:)Çünkü ben yeni evliyken hiç birşey yapmasını bilmezdim.Birgün kabak tatlısı yapıcaktım annemi arayıp dakikalarca tarif almaya çabam görülmeye değerdi...Şimdiden söyliyim bu tabak benim kimseye vermem:)Oruçlu olduğum için iftarda çok yemedim ağırlık yapmasın diye, birazdan yerim ama meraklanmıyın siz:)
Pilav için Malzemeler:1 kase pirin (baldo olması tercihimiz:)
1 kaşık teryağ,birazda sıvı yağ
1 kaşık arpa şehriye
biraz tuz
1.5 kase etsuyu veya sade su
Yapılışı:Pirinç ılık suda yarın saate yakın dinlendirilir.Bir tencerede teryağ ve sıvı yağ koyup şehriyelerin kızarması beklenir.Şehriyelerde kızarınca içine suda beklettiğimiz pirinçler atılıp, kısık ateşte biraz kavururuz.Son olarak içine etsuyunu (veya sade su) ,tuz koyup kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir.AFİYET OLSUN
Tas kebabı için Malzemeler: 500 gr kuşbaşı doğranmış et
biraz yağ, tuz
3-4 bardak su
1 soğan,1 kaşık salça
Yapılışı:Soğan kuşbaşı kesilir,salçada ilave edilerek sağda kavrulur.İçine et ve suyuda ilave edilip,düdüklü tencerede yarım saatten fazla yani etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.Yapana AFİYET OLSUN...
Tel şehriye için Malzemeler:2 çay bardağı şehriye

1 kaşık salça

1 kaşık yoğurt

1 kaşık un (arzuya göre yumurta sarısı)

tuz,sıvı yağ

gerektiği kadar su veya et suyu

Yapılışı:Salça, sıvı yağ,su bir tencerede birleştirilip,kaynamaya bırakılır.Kaynıyan suyun içine sehriyelerde ilave edip kaynamaya devam eder.Son olarak yoğurt,un bir kasede çırpıp çorbaya ilave edilir yavaş yavaş.Altını kapatınca kendi sıcaklığında daha çok şişer şehriyeler.

AFİYET BAL ŞEKER OLA:)

10 yorum:

Betül İnce dedi ki...

Sevgili Melek,

Sen de ne güzel şeyler döktürmüşsün. Aşure de çok güzel, ellerine sağlık.

ab-ı hayat dedi ki...

Allah kabul etsin orucunu Melekciğim ve afiyet olsun...

Pilav ve tas kebabı hayır diyemeyeceğim lezzetlerden,ben de misafir olabilir miyim bu güzelim sofraya:)))))

Oğluşun da pek bir şirin çıkmış...


sevgiler....

yesildomates dedi ki...

melekciği ellerine sağlık...harika olmuş yemeklerin..arkadaki yakışıklıda pek şekermiş..uyy yerim ben onu güzel yanaklarından..

görüşürüz..hayırlı akşamlar...

Fulya dedi ki...

Çok güzel bir menü .Ellerine sağlık.

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Sevgili Melek,
Ellerine sağlık.Güzel ve huzurlu bir hafta sonu diliyorum.Hayırlı Cumalar.Her zaman beklerim.Sevgiler

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

CANIMM MELEKCİM
Hayırlı cumalar ne güzel mamalar yapmışsın yine:)hepsi nefiss görünüyor ellerin dert görmesin emi

Sevgiyel akal

Disalce dedi ki...

melekcim sayfan başka yerlere gidiyo..haberin olsun.....seni açmak için basınca dinsitesi diye biyer açılıyo.....sayfan başka yere yönleniyor....

öptüm canım...

Aynur dedi ki...

gercekden hacklenmismi yaa böle hack olmazki din sitesine yonleniyo ya ilginc

aynur

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

O tabağı ben yiyim,resimdekini de dedesi ve babaannesi yiycekmiş:)))

yemek dedi ki...

Melek, çok güldüm oğluna.:))
Yumurcakların yapmayacağı yok.
Benim kız da mutfak dolaplarına oyuncaklarını bırakır. Dolabı açtığımda hep şaşırırım.:)
ellerine sağlık, güzel bir tabak.
Güzel bir hafta sonu diliyorum.