25 Ocak 2012 Çarşamba

PROFİTEROL

MALZEMELER:HAMURU İÇİN:
4 tane yumurta
100 gr margarin
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı su,
1 tatlı kaşığı şeker
1 çimdik tuz
KREMASI İÇİN:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı dolusu un
6 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı mısır nışastası
1 paket vanilin
1 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilyalı cremole ( hazır puding) + ölçüsü kadar süt
ÜZERİ İÇİN:
1 paket çikolata sos
2 su bardağı süt
HAZIRLANIŞI: 1,5 su bardağı suyu uygun bir tencereye koyup ısıtıp içine 100 gr. margarini katıp erimesini sağlayın. 1 çimdik tuzunu da kattıkdan sonra 1,5 su bardağı unu ve 1 tatlı kaşığı şekeri de katıp tahta kaşıkla kısık ateşde 5-6 dakika un toplanana kadar kavurun. Hamuru ılıttıkdan sonra içine birer birer yumurtaları ekleyip pürüssüz bir hamur haline getirin.Hamuru bir krema torbanız varsa onun içine koyun. yoksa 2 tane tatlı kaşığı yardımı ile yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 1 mümkün oldukca düzgün toplar koyun. Bu işlemi kaşıkla yapacaksanız kaşıklarınızı arada suya yada sıvı yağa batırırsanız kaşıkdan düzgünce ayrılmaları daha kolay olacaktır...Profiterol toplarını 170 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirin. Resimde gördüğünüz gibi hafif pembeleşmeleri yeterli olacaktır.
Diğer tarafdan kreması için ölçüsü kadar süt ile vanilyalı cremoleyi çırpıp dolaba kaldırın. 2 su bardağı süte 2 kaşık unu, 6 kaşık şekeri ve mısır nişastasını katıp çırpın. Daha sonra ocağa alın ve pürüssüz bir krema olana kadar karıştıra karıştıra pişirin. Pişen kremanın içine vanilini ve 1 kaşık margarini katıp mikser yardımı ile 5-10 dakika çırpın. ılıyan kremanın içine soğuttuğunuz cremoleyi de karıştırıp 5 dakika daha çırpın.
Profiterol topları koparmadan çok az kesip arasına çay kaşığı yardımı ile kremayı koyabilirsiniz. Üzeri için çikolata sosunu 2 su bardağı süt ile karıştıra karıştıra pişirin. Ara sıra karıştırarak ılımasını sağlayın. Krema ıle doldurduğunuz Profiterol toplarını borcana dizdikden sonra üzerine ılıyan çikolata sosunu bolca dökün.
NOT:Fırın da pişirirken hamurları, fırın kapağı hiç açılmasın, piştikten sonra yarım saat kadar fırında kalsın. Şişen hamurların inmemesi için.