7 Temmuz 2008 Pazartesi

ERİK HOŞAFI, MALMELATI

Dolapta yenmeyen kızarmış erikleri atmak yerine hoşaf ve marmelat yapmak istedim.
MARMELAT:
Malzemeler: 1 kilo erik
1 kilo şeker
bir kaç damla limon suyu
Yapılışı:Biraz su ile kaynatılmış erikler tel süzgeçden posasını çıkarabildiğiniz kadar çıkarın.Tenserenin içine yavaş yavaş şekeride ilave ederek 5-10 dk kaynatın.Son olarak limon suyu damlatın.Kavanozlarda saklanabilir. Afiyet olsun.
HOŞAF:
Malzemeler:Erik
su
Yapılışı: Büyük bir tencereye erikleri koyup su ile doldurun.Yarım saat kaynatın.Süzgeç yardımıyla suyunu süzün. İçerken kendi bardağınıza şeker ilave edip içebilirsiniz. Afiyet olsun.

5 yorum:

ab-ı hayat dedi ki...

Merhaba,



Özellikle erik marmelatı en sevdiğim lezzetler arasında,ekmek üzerine sürülmüş haliyle.

Anneciğim de erik kompostosu yapmıştı,karanfil ekleyerek,çok severek tükettik.

Ellerine sağlık canım,çok özlemişim sizleri,İzmit terminalinden geçerken tanıyormuşçasına seni aradı gözlerim:)))


sevgiler...

NESRIN dedi ki...

Erigi yesilkenyemek guzel oluyo.
Ben gelirsem asagidaki pastadan yaparsin degil mi?Ellerine saglik bacim kendine iyi bak.

karakazan dedi ki...

Marmeladi cok severim bende ekmegin üzerine sür miss gibi,himm canim istedi simdi.Eline salik canim,Nesrin pasta istiyor ben de istiyorum bana da yaparmisin?:)

selamlarimla canim,serap.

Baharcicegi dedi ki...

Kahvaltida marmelat olmassa olmazlarimdanidir erikli mermalalti ben yapmiyorum ama haziraliyorum elde yapilan gibisi yok.Kompostosuda mayahos serinletici olmustur ellerine saglik canim

NESRIN dedi ki...

Ramazanin bereketiyle insallah olur ya.