7 Haziran 2008 Cumartesi

TEREYAĞLI PATLICAN KÖZLEMESİ

Son zamanlarda çok takıldığım bir dizi var, "HAKKINI HELAL ET" dizisi çok güzel beni çok etkiliyor. Eskiden yapılan kul haklarını helallik istiyerek telafi etmeye çalışan bir genç, önüne çıkan zorluklar karşısında bıkmadan helallik isteme çabasında, tam bıktım derken hayatın sadece bu dünyayla sınırlı olmadığını, Ahiret alemi gibi gerçek olan bir alemi düşünerek yılmıyor helallik almaya. İzlemiyenlere tavsiye ederim. Yapılan kul haklarını düşünüp gidip helallik alma cesareti bulamadığımızda, aklımıza Ahirette çekiceğimiz cezalar gelse eminim çoğu insan dizideki Murat YANLIZ gibi bıkmaz davasının peşinde koşar. Neyse başınızı ağrıttım. Dilerseniz geçelim bu yapımı son derece basit yemeğime tarifi serapçığımdan aldım, çok güzel bir yemekti. Adı üzerinde közlenmiş patlıcanı doğrayıp üzerine eritip,yakılmış tereyağ,kekik,pul biber ilave ettim. Birazda kuşbaşı kavurdum tavada, kenarlarına eti dizdim. Biraz ağır bir yemek ama çok lezzetli. Serap'çığıma teşekkür ederim.Yapmanızı şiddetle tavsiye ederim. Afiyet olsun.

12 yorum:

Tatlı Mutfağım dedi ki...

Canımmm merhaba ilk yorumu herkes uyurken ben yazem dedim:)))

Hakkını helal et dizisini bende fırsat buldukça izliyorum. Bazen nefsimize çok ağır geliyor gerçekten helallik dilemek. Allah gururumuzun esiri olmaktan biri korusun Rabbim.

Belki sende görmüşsündür bir ara TV'de çıktı. Adamın biri hırsızlık yapmış yıllarca ve bir gün pişman oluyor. Dönüş yapıyor ve bir yerde terzilik yapıyor herkesden çaldıklarını ödüyor o şekilde konu olmuştu. Bir kaç kişi kaldı diyordu. Allah'ta o adamcağızı affeder inş. yaptığı çok büyük bişi. acaba hakkını helal et ondan mı esinlendi?

tarifi serap ablanın sitesinde görmüştüm. pek gözel görünüyor:) elceğzine sağlık. en kısa zamanda şiddetli tavsiyenizi yapmak üzere cidiyrum.

Tatlı rüyalarrr. Canım bizim uygularımız zahidin olsun (küçük çocuklara öyle der annem :)

çok yazdım bende kafanı şişirdim babayy

karakazan dedi ki...

Benim kizlar hergün soruyorlar "anne bugün HAKKINI HELAL ET varmi" diye.Bizde mübtelasi olduk gercekten,cokta sevdigimiz bir dizi.Bizde hakkini helal diyecegizmi MURAT gibi de sorarlar:)
Eveeeet!!!Gelelim patlicana,canim nefis görünüyor.Bol tereyagli,patlicn kendi kendine bir lezzet zaten.Ellerine saglik canimcim,afiyet olsun.Yegenimi de öpüyorum cok.
SELAM VE DUA ILE!!!

Baharcicegi dedi ki...

Güzel faydali bir dizi,diger diziler gibi ahlaki cöküntü dizileri gibi degil.
Patlicani tereyagla hic denememistim degisik bir tarif deneyecegim eline saglik canim

Adsız dedi ki...

Cok nefis görünüyor, ellerine saglik. Sevgiler.

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık canımm..sevgiler

Bir Anne dedi ki...

Uff, nefis olmus bu yemek, ellerine saglik canim.
Sevgiler

antepası dedi ki...

Nefis serapta etsizini görmüştüm.Ama etliside muhteşem.Eline sağlık.

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Patlıcan olurda kötü mü olur...Nefis olduğu belli ellerine sağlık canım...
Sevgiler...

keskinli dedi ki...

canim bende cok seviyor ve dikatle izliyorum diger diziler gibi degil yani süper
yemekte enfes ellerine saglik öptüm sevgiler

Unknown dedi ki...

kozlenmis patlicanla tereyagi bir araya geldigini dusunemiyorum cok nefis otesi olduguna eminim canim ellerine saglik.
sevgiler.

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

tarif tam damak tadı olmuş canım ellerine sağlık..ben malesef bilm.yorum bu diziyi..ama insanları bu kadar etkileyebildiyse vede ders verevbildiyse kesin güzel bir dizidir..

sevgilerimle

ab-ı hayat dedi ki...

Merhaba Melekciğim,

Ellerine sağlık nefis görünüyor,benim de sık yaptığım ve sevdiğim bir lezzet.


Tek Türkiye ile birlikte ailece(özellikle kızımın sevdiği karakterler,Doktor Tarık ve Murat) izlemeyi sevdiğimiz bir dizi,beğenerek takip ediyoruz.

sevgiler...