11 Ocak 2008 Cuma

BRÜKSEL LAHANASI

Malzemeler:yarım kilo brüksel lahanası
yarım kase kıyma
1 orta boy soğan
2 kaşık salça
tuz,sıvıyağ
Yapılışı:Lahanalar yıkanır, dilerseniz bütün veya ortadan kesilir.Bir tencerede soğan küp küp kesilip,kıyma, yağ ve salça ile kavrulur.İçine kesilip yıkanmış lahanalar atılır.Biraz susuz kısık ateşte pişirilir.Biraz su ve tuz da eklenerek, pişirmeye devam edilir.
Afiyetle...

14 yorum:

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

hayırlı cumalar
sayfanızı ilk ke ziyaret ediyorumm.çok beğendim brüksel lahanasıda gayet güzel görünüyor.ellerine sağlıkibirde yandaki kitap tanıtımlarını nerden nasıl eklediğini öğrenebilirmiyim.çok beğendim.benim sayfamada beklerim.sevgilerle

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

öncelikle çok teşekkürler cevap verdiğiniz için. hiç tanımıyor olsamda acayip içim ısındı dersem inanırmısınız.ben bursanın yıldırım ilçesinden yani merkez babamda inegöllü annemde nilüferden yani tamamen bursalıyız.6 ay öncesine kadar bursadaydım. istanbuldayım eşimin işinden dolayı.görüşmek üzere.dünya görüşümüzün benzerolduğunu düşünüyorum.mail adresim:dilek16@gmail.com.hoşçakalın

Fulya dedi ki...

Bende bürüksel lahanasını pastırmalı yapmıştım.Çok hoşuma gitmişti.İlk defa yediğim bir şeydi.Tavsiye ederim.Bende bunu deneyeceğim.Eline sağlık.

sevimin sayfasi dedi ki...

cok lezzetli olmus
ellerine saglik
hayirli cumalar diliyorum öptüm

Bir Hoş Seda imiş... dedi ki...

Hayırlı Cumalar.Yemeğin çok güzel olmuş.Bu yemeği eşim çok seviyor ben pirinçli de yapıyorum tavsiye ederim.Ayrıca bende bunu haşlayıp sarımsaklı ve sirkeli olarak yemeğe bayılıyorum.Ellerine sağlık canım.

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Harika bir lezzetir şu brüksel lahanaları ellerine sağlık canım.Hayırlı cumalar ...

nil-nennenmutfakta dedi ki...

nefis olmuş ellerine sağlık.Hayırlı haftasonları dilerim..

yaban mersini dedi ki...

slm.cnm..harika görünüyor..ama maalesef ben bu sebze ile hiç uyum saglayamadım,ya da güzel pişiremdim.belki bir de böyle denerim.hayırlı seneler.

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

cnm ben seni her akşam zaten ziyeret ediyormuşum.tanıştığıma çooook memnun oldum.bismillahirrahmanirrahim yazdığı için fark etmemişim.öptüm cnm.kendine iyi bak.

EZGi :)) dedi ki...

tariflerin çok güzel melekcim.bu da enfes olmuş.elleine saglık
sevgiler

Yaren dedi ki...

Nefis görünüyor,ne zamandir bende yapmak istiyordum,buz dolapda bekliyor benim brüksel lahanalar,hatirlatin bana, artik yapmanin zamani geldi.Iyi bir hafta sonu gecirmeni diliyorum.

yemedeyanindayat dedi ki...

merhaba,, hiç denemediğim bir lezzet...ama bizimle paylaştığınıza göre leziz bir tarifolmalı..ellerinize sağlık..sevgilerimle..

Damak Tadı dedi ki...

Çok nefis görünüyor Melek'ciğim,ellerine sağlık..Bende etin yanına haşlayıp soslarım çok nefis olur..))

Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Pek güzel olmuş.Ellerine sağlık.