4 Ocak 2008 Cuma

SÜTLAÇ


Tatlıyı çok severim, evde tatlının olmadığında iki gün geçtimi yokluğu vurur beni:)Ablama gülerdim, gece tatlı krizine giriyorum derdi,hatta odasında hep çikolata bulundurur:)Ablama gülerken son birkaç senedir, (hamileliğim hariç) bende aynı oldum.Sütlü tatlıları doktorlar, süt içmeyen çocuklara tavsiye ederler, buyrun anneler size bir sütlü tatlıda benden:)Tatlı sevmeyen oğlum bile bir fincanını yedi:)Artık oğlumda annesi gibi tatlı kolikmi olucak ne:)Bu arada portakalı bol bulduk mevsimi dolayısıyla, tarçın yerine portakal kabuğu rendeledim, hoş kokusu sütlaçı daha bi güzel hale getirdi.Neredeyse portakallı kurufasulye yapacağız:P
Malzemeler:1 lt süt
yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
yarım paket vanilya
(fırında yapmak için 2 yumurta sarısı)
Yapılışı:Pirinç bir bardak su ile harşlanır.(suyunu çekmelidir).Süt ve şeker ilave edilir.10 dk kadar pişirilir.Bir kasede nişasta az su ile ezilir.Kaynamakta olan sütlaçtan birkaç kaşık alıp, alıştırma yapılır.Sonra sütlaça katıp karıştırılır.Ateşten alındıktan sonra vanilya konur.
NOT:Fırında sütlaç yapmak için aynı işlemin devamında,ateşe dayanıklı kaselere boşaltılır.İçine biraz su bulunan tepsiye dizilip üzerleri kızarana kadar pişirilir.Kızarmış sütlaçların üzeri, kurumaması için bir tepsi ile örtülerek soğutulur.
*Bu tarifin aynısı uygulandığı takdirde çok iyi sonuç alıcaksınız.Senelerdir aynı tarifi yaparım hiç yüzümü kara çıkarmamıştır:P
Afiyet olsun...

16 yorum:

Yaren dedi ki...

Sütlac nefis görünüyor canim,ellerine saglik.Bende tatli krizine inanirim:))Sarkin cok derti kizzzz ama güzel .Sana iyi bir hafta sonu diliyorum canim.

uygarimizlahayat dedi ki...

Selam, demek o kurabiyleri sen yaptın derken sen nasıl yapcan o kurabiyeleri yapamzsın der gibi olmuş :))))) Yorumunuz için sağolun, bir tabak alıp geliyorum, açın kapıyı :))) Sütlaç çok hoş ellerinize sağlık...

keskinli dedi ki...

selamlar
sütlac enfes görünüyor ellerine saglik listemede ekledim seni har zaman görüsmek dilegiyle sevgiler

NiNo dedi ki...

melekcim merhaba canim
seni nle cocuk konusunda cok ortak fikrimiz var ancak bu fikirler dogru degil canimcim
sonra bizim cocuklar hep bize bagimli olacak bizsiz birsey yapamayacaklar bu yuzden ayriliga alismaliyiz ileride uzulmemek icin bu sart bunu biliyorum ama anne yuregi iste :)
ben ingilizce uluslararasi iliskiler okuyorum :) 5 yil benim bolumum ilk yil hazirlik yani bu yil yarim donem geride kaldi o yuzden 4.5 yil kaldi dyorum :)
ellerine saglik bizim evde encok tuketilen tatlidir sutlac sizede afiyet olsun
benim halilar bir baska bahara kaldi :) gerci her yaz yikamaya veriyoruz ama yetmiyor cocuk olunca heryer batiyor anliyorum seni ama canlari sagolsun ;)
optum cnaim sevgiler

ceyt dedi ki...

melekcim bende aynıyım tatlısız duramıyorum.ah birde kilo yapmasa tatlı gördümmü dayanamıyorum.ellerine sağlık.sütlaçta çok güzel ve hafif bir tatlı
sevgilerimle

sevimin sayfasi dedi ki...

bende sütlaca bayilirim
cok nefis olmus
ellerine saglik

SOFRAOZLEMİ dedi ki...

eşimin en sevdiği tatlıdır dolayısıyla sık sık yaparım..ellerine sağlık cnm nefis gözüküyorlar.. ablan gibi sık sık tatlı krızlerim tutar benimde.onu çok iyi anlıyabiliyorum:)
sevgilerimle..

Unknown dedi ki...

sutlaca dayanamam cok guzel gorunuyor canim ellerine saglik
sevgilerimi biraktim

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Canim, sütlaclar nefis olmuslar, üzerindeki portakal kabuklari da cok güzel yakismis hem aroma acisindan, ellerine saglik diyorum.

Selamlar ve öpüyorum canim..

busem dedi ki...

Ellerine sağlık canım. Süper görünüyorlar. Tavuğun pişip pişmediğini merak ediyormuşsun. Tavuk tencerede ve fırında piştiği için içi çiğ kalmıyor. Ocakta bir kere yarım saat sürerdir.Fırında da kızarıncaya kadar yeterli oluyor.

ab-ı hayat dedi ki...

Ellerine sağlık canım bayılırım sütlaca,nefis görünüyor.


sevgiler...

SİBELL'CE dedi ki...

sütlaca bayılırım çok nefis olmuş ellerine sağlık canım...güzel yorumunada teşkrler iyi geceler

hatice dedi ki...

sütlaç sevmeyen varmıdır, nefis bir tatlı elerine sağlık..iyi haftalar...

Betül dedi ki...

merhaba melek
ziyaretin için teşekkür ederim canım, sütllaça portakal kabuğu güzel yakışır eline sağlık sevgiler...

elma şekeri dedi ki...

ellerinize saglik sütlac nefis görünüyor...

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Sütlaç harika olmuş.Ellerine sağlık.