Yapılışı:Zeytinler üç veya dört kes uzunlamasına kesilir,(çizik atılır) yıkandıktan sonra, bir kaba alınıp,10 gün boyunca her gün suyu değiştirilir.On gün sonunda bir şişeye koyup, içine limon suyu veya tuzu, tuz ve su koyup, birkaç günde orada durduktan sonra yemeye hazırdır.Evde yapılan zeytini hazıra tercih ederim. Çok lezzetli bir tat ortaya çıkıyor,deneyin görüceksiniz.
Afiyet olsun...
12 yorum:
valla haklısın bu zeytin çok lezzetli oluyor bi tanıdıkta yemiştim bende...ellerine sağlık benim yerimede ye olduğunda:)) sevgilerimle
bu zeytinin methini cok duydum ama deneme firsatim olmadi hic,ellerine saglik canim afiyetle yiyin bizler icinde sevgiler...
Ellerine sağlık..Benim zeytinlerle pek aram yoktur.Ama annem sanırım 1 haftada kocaman kavanoz zeytini yer herhalde..))
Afiyetler olsun.
Sevgiler
Bayılırım çizme zeytine helede kendin yaptıysan hımmm harikadır....
Merhaaabaa,
Siteme ziyaretinizle geldim size.Tesekkur ederim oncelikle.Blogun hayirli olsun.Ama simdi biz sana ne diycez???Ismin ne:)
Sevgilerimle
Gulenay
Ellerine sağlık.
Ben limon koymuyorum.Dayanıklılığını mı arttırıyor acaba?
ellerine sağlık canım bende yapıyorum kendim evde zeytinimi bende kırdım ama onu tuzlamaya bile vakit bulamadım sevgilerimle hoşçala
Lütfen Esra için Kevgir’de yer almak istiyorsanız alttaki yazıyı okuyun ve tercihinizi yorumla belirtmek için Selen‘i ziyaret edin. Teşekkürler.
Biliyorsunuz ki üç gün önce hepimiz sevgili Esra ile vedalaştık. Esra’nın Zerrin ile birlikte hazırladığı, tariflerinin dışında bize en güzel hediyesi Kevgir dergisi oldu. Kevgir Aralık sayısına kavuşmamıza da sayılı gün kaldı. Zerrin’in önerisiyle biz de istedik ki bu yeni sayı Esra’ya hediye gelsin. Onun sevdiği yemekler, onun kendi tarifleri bizim uygulamalarımız ile yeni sayıda yer alsın. Hüzünlü, mutsuz yazılar değil, mutlu, güzel anılarla dolu eğlenceli bir sayı olsun, Esra’yı gülümsetelim ve sevindirelim. Düşünün ki bu ona bir veda değil sürpriz hoş geldin hediyesi. Esra ile tanışmanızdan, komik anılarınızdan, yorumlaşmalarınızdan, paylaştıklarınızdan bahsedin. Fazla bir paylaşımınız olmadıysa da tarifini o kadar lezzetli pişirin ki anısız da olsa ondan bir aferin kapın.
Önümüzde sadece 2 gün var. Bu iki gün içinde aşağıdaki listeden seçeceğiniz yemeği pişirip fotoğrafını da çekerek yazınızla birlikte “esraicin@gmail.com” adresine mail atın. Listedeki her kategoriden seçim yapabilirsiniz. Tariflere ulaşmak için başlıklara tıklayabilirsiniz.
Sizden tek ricam seçim yapınca yorum ile tercihinizi iletmeniz. İKİ seçim yapın ki biri sizden önce davrandıysa ikinci tercihiniz size verilsin. Yarın sabah 09.00 itibariyle kişiler ve yemekler listesi hazır olacak. Mail atmak için son gün ve saat de 29.11.2007 Perşembe akşam saat 21.00. Bu tarihten sonra gelecek mailler maalesef kabul edilmeyecek.
Lütfen yandaki banner’ı sayfanıza koyarak herkesi bu faaliyetten haberdar edin ve detaylar için banner’a tıklamalarını rica edin.
Haydi! Esra’ya yüreğindeki kocaman sevgisine layık olduğumuzu gösterelim.
ÇORBALAR
1) Yayla çorbası
ANA YEMEKLER
1) Kuzu tandır
2) Kuzu haşlama
3) Hamburger
4) Biber dolması
5) Kabak dolması
6) Lahana Sarması
7) Yoğurtlu Köfte
8) Hasanpaşa köftesi
9) Fırında karışık kızartma
10) Paşa kebabı
11) Poşette tavuk ve peynirli makarna
12) Yufkada tavuk
13) Patatesli tavuk
14) Mantarlı tavuk
15) Kıymalı patlıcan
16) İçli köfte
17) Karnıyarık
18) Tavuk köfte ve patates püresi
19) Köfte çeliği
20) Köfte kebabı
21) Poşette köfte
22) Et sote
23) Shoarma
24) Rulo köfte
25) Poşette tavuk
26) Kıymalı patlıcan
27) Tavuk pane
28) Patlıcan Kebabı
SALATALAR
1) Basit kumpir
MAKARNALAR
1) Tavuklu makarna
2) Köfte ve makarna
3) Kıymalı makarna
PİLAVLAR
1) Bulgur pilavı ve cacık
2) Tavuklu erişte pilavı
3) Bulgur pilavı
4) Tavuklu pilav
BÖREKLER
1) Kıymalı patatesli börek
2) Kol böreği
3) Peynirli kızartma börek
4) Etli börek
5) Köfteli börek
6) Rulo börek
7) Bohça böreği
8) Sultan kebabı (böreği)
9) Tandır böreği (gözleme)
10) Rulo patatesli börek
EKMEKLER
1) Brioche (Fransız ekmeği)
HAMUR İŞLERİ
1) Peynirli pamuk poğaça
2) Trabzon kıymalısı
3) Şekerpare
4) Hazır yufkadan baklava
5) Minik pizza
6) Minik kıymalı pide
7) Et burger
8) Açma
9) Krep parizyen
10) Pizza
11) Zeytinli Rulo
12) Patates mücver
13) Mayalı poğaça
14) Haşhaşlı çörek
KEK VE MUFFINLER
1) Cevizli ve üzümlü kek
2) Browni muffin
3) Pudingli, meyveli ve damla çikolatalı kek
4) Peynirli ve Zeytinli muffin
5) Muzlu muffin
6) Çikolatalı ve kremalı muffin
7) Browni
8) Kekstra
9) Fındıklı ve çikolatalı muffin
10) Sucuklu muffin
11) Reçelli kek
12) Zeytinli muffin
13) Cheesecake, prens ve prenses
14) Krem karamelli kek
15) Muçari
16) Kuru meyveli muffin
17) Çikolatalı muffin
18) Zeytinli ve kurutulmuş domatesli kek
19) Kayısılı kek
20) Kremole tart
21) Kirazlı muffin
22) Çilekli kek
KURABİYELER
1) Fındıklı kurabiye
2) Elmalı tart
3) Fındık ezmeli kurabiye
4) Fındıklı tartoletler
5) Marmelatlı kurabiye
PASTALAR
1) Çikolatalı yaban mersinli pasta
2) Elmalı pasta
3) Çikolata Muslu tart
4) Çikolatalı pasta
5) Cheesecake
6) Şeker hamurlu pasta
7) Çikolatalı parfe
8) Yaş pasta
9) Basit elmalı pasta
10) Muzlu ve çikolata soslu yaş pasta
11) Kremalı ıslak kek
canım afıyet olsun. dedemde bahcesındekı agactan topladıgı zeytınlerı bızlere hazırlar gonderır. cok lezızler..
slm canım
ah ham zeytini burda bulabilsem bende evden yapacağım ama yok.ellerine sağlık sevgiler..
yorumlarınız için teşekkürler
merhaba
bende ilk defa zeytin yapmaya çalıştım.kayınvalidem getirmişti.bir kavonoz yeşil zeytin 1 hafta kadar suda beklettim.tabi hergün suyunu değiştirdim.tadına baktım acılığı yoktu.tuzlu su hazırlayıp içine koydum.çünkü kimse limontuzundan bahsetmemişti.ama şimdi bazılarının tadı çok güzelken bazıları hala acı.düzelir mi acaba.yada bundan sonra düzelmesi için yapabileceğim birşey varmı....
Yorum Gönder