9 Kasım 2007 Cuma

MUHALLEBİLİ ETİMEK TATLISI


Sevdiğim bir tat buldummu üzerinde çalışmalarım devam eder, işte yine sevdiğim bir tad üzerindeki farklı bir çalışmam ve farklı bir lezzet.
Malzemeler:1 paket etimek
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
Muhallebisi için:2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
3-4 yemek kaşığı un 1 kaşık margarin
Yapılışı:Önce etimek bir tepsiye dizilir,üzerine ölçülere göre şerbet hazırlanır,biraz dumanı çıkardıktan sonra şerbeti sıcak sıcak etimeğe dökülür.
Etimekler şerbeti çektikten sonra üzeri için,bir tencerede süt, un, margarin, şekerde ilave edilerek,karıştıra karıştıra akıcı bir kıvam elde edilir. Mikser veya robottan geçirilir muhallebinin topakları için.Ne kadar karıştırılırsa karıştırılsın topak olur.Muhallebininde dumanı çıkarıldıktan sonra ıslatılmış etimeğin üzerine sürülür.Biraz buzdolabında bekletildikten sonra servis yapılır.
Yapan herkeze afiyet olsun...

5 yorum:

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Zorla tatlıyı sevdireceksiniz bana:)Ellerine sağlık.

ab-ı hayat dedi ki...

Benim de sık yaptığım ve ailece çok sevdiğimiz bir tatlı.Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor.


sevgiler...

Adsız dedi ki...

herkeze diye değil herkese diye yazılır

Adsız dedi ki...

herkeze diye değil herkese diye yazılır

Adsız dedi ki...

ewt doğry diosun herkeze değil herkese yazılır bilmionmu 1 adsız 2 . adsız doğru söliyo