Malzemeler:
Kek için:
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Muhallebi için:
1 lt. Süt
3 kahve fincanı un
1 su bardağı toz şeker
125 gr.margarin
1 paket vanilya
Kek için:
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Muhallebi için:
1 lt. Süt
3 kahve fincanı un
1 su bardağı toz şeker
125 gr.margarin
1 paket vanilya
Yumurtaları kabarana kadar mikserle çırpın, şekeri, yağı ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edin.
Bu arada fırınınızı 170° C’ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Elenmiş kakao, un ve kabartma tozunu da ekleyip, bir müddet karıştırdıktan sonra kelepçe kalıbınıza dökün, ısısını almış olan fırınınıza koyup 40–45 dakika pişirin.
Bu arada fırınınızı 170° C’ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Elenmiş kakao, un ve kabartma tozunu da ekleyip, bir müddet karıştırdıktan sonra kelepçe kalıbınıza dökün, ısısını almış olan fırınınıza koyup 40–45 dakika pişirin.
Muhallebinin Hazırlanması:Bu tarif için öncelikle muhallebinin hazırlanması gerekiyor.
Bunun içinde margarini tencerede eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Sütü tencereye yavaş yavaş ilave edip, toz şekeri ekleyin.
Topaklanmaması için sürekli karıştırın, kaynamaya başlayınca bir iki dakika kadar daha pişirip, ateşten alın.
Mikserin yüksek devirinde en az 5 dakika çırpın.
Bunun içinde margarini tencerede eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Sütü tencereye yavaş yavaş ilave edip, toz şekeri ekleyin.
Topaklanmaması için sürekli karıştırın, kaynamaya başlayınca bir iki dakika kadar daha pişirip, ateşten alın.
Mikserin yüksek devirinde en az 5 dakika çırpın.
Pastayı pişirdikten sonra, biraz soğuyunca tepsiden çıkarıp,ortadan ikiye kesilir.Yuvarlak bir borcam gibi bir kada kekin herhangi bir katı koyulur.Kuytu şekli alır içine hazırlanan muhallebi koyulur.Üst katına kestiğimiz kekin diğer parçası koyulur.Buzdolabında biraz bekletiriz.(kabıyla birlikte) Dolapdan çıkardığımız , içinde kek olan kabı, uygun bir tepsiye ters çevirip koyarız şekil yuvarlağı andırır.(kabın şekli çıkar) (Ben biraz muhallebi arttı ve onu üzerine döktüm)
ve üzeri meyve çarçacıklarıyla süslenir. Dolapda bir gün kadar beklenilirse iyi olur.
Afiyetle yiyin ....
10 yorum:
valla melekcim görünüşü harika tadıda bir o kadar güzeldir herhalde başarılarının devamını diliyorum daha yenilikler bekliyorum ellerine sağlık
Ellerine sağlık.Çok güzel görünüyor.
melek yine döktürmüssün.......
kümbetin bir harika ........
tadınada bakacaz işallah.......
ellerine sağlık........
ellerinize saglik nefis görünüyor..
Harika görünüyor elleirnize sağlık
Canim gecenlerde bende buna benzer bisey yapmistim ellerine saglik uzaktan görüntüsü nefis:)) kusura bakma tam secilmiyor canim rica etsem resimleri coklu degilde tekli yayinlarmisin böylece daha detayli inceleriz sevgiler...
merhabalar,pasta hakikaten enfes görünüyor ellerine sağlık canım öptüm
hdidem.blogcu.com
Canım ne zamandır güzel bir pasta istiyor. Senin kümbet pastada harika görünüyor. Ellerin dert görmesin. Sevgiyle.
geçen sene çok yapardım...çok hoş oluyor..
ellerine sağlık..nefis görünüyor...
bu arada kümbet harikaydı sağolun yorumlarınıoz için
Yorum Gönder