Hiç ayva hoşafı denediniz mi?denemediyseniz özelliklede Ramazan ayı için çavsiye ederim.Çünkü bilirsinizki Ramazan da sahurda veya iftarda,pilavla veya börekle yanında bir içecek iyi olur.Günümüzde de hazır bazı içecekler sağlığımızı tehlikeye attığı için tavsiye edilen içeceklerimiz arasındadır.Özelliklede emziren anneler ve çocuklar için tavsiye ederim:)
Malzemeler:
3-4 ayva
2 su bardağı şeker,
Ortaboy tencereyi dolduracak kadar su.
Yapılışı:Ayvalar küp küp kesilir,Oktay ustanın deyişile küpüngen küpüngen kesilir:)tabi kabukları soyulup,çekirdekleri çıkarıldıktan sonra,içine göz kararıda olur toz şeker çünkü şekeri seven veya sevmiyen kendi arzusuna göre ayarlar.Ayvalar yumuşayıncaya kadar kaynatılır,zaten güzel ve hoş bir koku çıkar,sonra kaselere koyup buzdolabına alınır çabuk soğuması için,iftarda veya sahurda afiyetle yiyebilirsiniz...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder