16 Ekim 2007 Salı

PİZZA


Malzemeler:5 su bardağı un

1 yumurta

yarım yaş bira mayası

1 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı şeker

1 .5 tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı margarin veya tereyağı

sos için:sucuk,kaşar,pastırma,3 çorba kaşığı salça,2 diş sarımsak

tuz,karabiber,1 tutam kekik,1 domater,3 biber,1 kahve fincanı sıvı yağ

Yapılışı:Un elenir ortasına,şekerle ılık sütle ezilmiş bira mayası,margarin veya tereyağı(ben teryağıyla yaptım sevdiğim için çok daha güzel oldu)yumurta,tuz koyup yumuşak bir hamur elde edilir.Hamur iki misli kabarmalıdır,istendiğinde bezelere ayırıp ,ufak ufak yapılır. İstenilirse mini fırın tepsisine yayılıp yapılır ki bu daha kolaydır.Kenarları biraz yükseltilerek hamur mini fırın tepsisine yayılır, bu tariften 2 mini fırın tepsisi çıkıyor , istenilirse 1 büyük fırın tepsisinde yapılabilir.Hamurun üzerine bir tavada kekik ,salça ,sıvıyağ,biraz su koyup ,güzel kokusu çıkana kadar pişirilir.Pişen sos hamurun üzerine bolca sürülür,sonra diğer malzemeleri yani,sucuk,pastırma, domates ,biber kesilip üzerine koyulur,arzuya göre zeytin de koyulur ,2 diş sarımsak rendelenir sosun üzerine ,bir tutamda karabiber koyulur.Fırına verilir,fırından çıkarılınca,üzerine bol miktarda kaşar rendesi koyulur.Tekrar fırına verilip 10-15 dk daha fırında piştikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.(Kaşar fırından çıkarmaya yakın koyulur, çünkü ilk koyunca yanık gibi olur sertleşir)

2 yorum:

R. Akın dedi ki...

Ellerine sağlık.Çok güzel bir tarif.Ben de sütle yoğurmayı deniycem.

M.AKIN dedi ki...

aynı tarifi uygulayınca kıvamını tutturursun bende bunu ilk denedim çok güzel oldu yorumun için saol