18 Ekim 2007 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI FASULYE


Malzemeler:Yarım kilo fasulye

2 küçük soğan veya 1 büyük soğan

3 domates

1 yemek kaşığı salça

2 diş sarımsak

zeytinyağı,karabiber,tuz

Yapılışı:Fasulyeler ortadan uzunlamasına ikiye kesilir,
(uzun uzun olur yani),fasulyeler iyice yıkanır,sarımsak,soğan yemeklik şekilde (küp küp)kesilir,tencereye,zeytinyağıda ilave edilerek,salçayla birlikte kavrulur.İçine fasulyeler atılır,domatesler rendelenir,en üstüne koyulur.Hiç karıştırmadan ,kısık ateşte biraz pişirilir,sonra karıştırılıp,suyuda eklenir.(göz kararı)En sonuna 1 çay kaşığı karabiber,tuz koyulur..Takriben 20-30dk pişirilir.

(Sarımsak bu yemeğe çok yakışıyor.)

Afiyet olsun...

2 yorum:

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Fasulye 'in',sarımsak 'out':)Ellerine sağlık.

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.