Malzemeler:250 gr kıyma
2 küçük soğan
yarım çay bardağı köftelik(ince)bulgur
tuz,karabiber,nane
(hazır)konserve bezelyenin yarısı
1 orta boy patates
1 orta boy havuç
1 yemek kaşığı salça
zeytinyağı
Yapılışı:Önce köfteyi anlatayım dilerseniz,kıyma bir kaba koyulur,üzerine 1 küçük soğan rendelerin,yıkanmış bulgur,tuz,baharatlarda koyup yoğurulur.Küçük küçük ince misketler halinde yapılır,işte bu bölümü biraz uğraştırıcı ,bir tarafımda da çocuk olunca zor oldu.
Patates soyulup ,küp küp kesilik,aynı şekilde havuçta küp küp kesilir.Bir tencerede soğan,
salça kavrulur,üzerine önce patates,havuç koyup biraz kısık ateşte pişirin.Onlar harşlanırken bezelyeler koyulur,sıcak suyla birlikte,köfteleri üzerine yavaş yavaş koyulur ki dağılmasınlar diye.En son tuzunuda koyup pişirmeye bırakılır,yaklaşık20 dk kadar kısık ateşte pişirilir.Sonra bir güzel afiyetle yenir.
(Ben köfteye yumurta koymadım,onun için dağılmasın diye yavaş yavaş ilave ettim yemeğe, ama eminim yumurta koyuluncada çok güzel olucaktır.)
4 yorum:
sizinde ellerinize saglik cok gzuel bir yemek olmus guzel yorumunuza tesekkurler ediyourm
Çok güzel bir yemek bu.Ben de deniycem inş.Aslında misket köfteli patates yemeğimin tarifine benziyo.Ama bunun köftesinde bulgur var.Ellerine sağlık:)
Yemegin cok guzel gorunuyor canim, ellerine saglik. Oglunun sevdigine de memnun oldum bu arada:)
iade-i ziyarete geldim :) bu yemek hoşuma gitti köfteyi ve bezelyeyi sevdiğim için, ikisinin bir arada kullanıldığı bu tarifi deniycem önümüzdeki günlerde. Görüşmek üzere.
Yorum Gönder