1 su bardağına yakın kalın bulgur
3 çorba kaşığı kıyma
1 çorba kaşığı salça
et veya tavuk bulyon
zeytin yağı,tuz,karabiber,kimyon,nane
Yapılışı:Biberler yıkanıp içleri çıkarılır,bir ufak tencerede ,soğan ,kıyma,salçayla kavrulur.Yıkanmış bulgur ilavesiyle, tuz koyulur.Baharat severler baharatını bol atarsa güzel olur.Biberler tek tek doldurulur.Arzuya göre üst saplarının altından ,kesilip resimdeki gibi kapak yapılır,veya domates dilimleriyle kapatılır.
Geniş bir tencereye dizilir,üzerinden az zeytinyağı ,salçalı sıcak su,et bulyonda atılıp.Ateşe verilir.Yaklaşık 30 dk kadar kısık ateşte pişer.Benim biberlerim taze olduğundan çabuk pişti.
(İçine sırf kıyma kavurup koyulduğunu da gördüm ama ağır oluyor)
Afiyetle ...
4 yorum:
Ellerine saglik Melek, dolmalar harika:) Bayilirim biber dolmasina...
Bu arada slayti nasil ekledigimi Dunya Kazan biz Kepce aldi blogumda anlattim. Ins faydali olur.
Sevgilerle.
Nurgul
Ellerine sağlık.Ben de dolma yaptım bugün ama daha yiyemedik.Yarın pişiricem inş.Ben domatesle kapatırdım.Böyle de çok güzel olmuş.Sevgiler...
yorumlarınız için saolun
Yorum Gönder