Malzemeler:8 yumurta
yarım su bardağı su
tuz
İç malzemeleri:peynir veya lor,maydanoz
Yapılışı:Önce 7 yumurtayı bir kaba teker teker kırılır,suyu,tuzuda ilave edilip,ellerimizle karıştırılır,unu yavaş yavaş ilave edilerek hamur yoğurulmaya başlanır.İstenilen kıvam elde edilince 5 dk kadar hamur dinlendirilir.Sonra hamurdan eşit 12 beze yapılır.Teker teker açılır bezeler tepsimizin büyüklüğüne göre, temiz bir yere açtığımız hamurlar dizilir biraz hamur havalandırılmalı hafifde kurutulmalı yapışmaması için.Büyük bir tencerede su kaynaılır,diğer taraftanda içine tuz koyulmuş bir kapta soğuk su hazırda bulunuz.Aygazda kaynıyan suya açtığımız yufkaları teker teker kaynayan suya koyup bir kaç saniye sonra kaynıyan tencereden alıp diğer kaptaki soğuk suya koyarız.Ordanda yufkayı bir süzgeçte suyunu süzdürüp tepsiye dizeriz fakat ilk katta bu işlem yapılmadan yufka çiğ koyulur.Her kata bu işlem yapılıp,her kata 2-3 kaşık erittiğimiz margarini dökeriz 1 paket margarini tepsimize yettirecek şekilde taksim edilmeli.Diğer tarafta hazırladığımız bol peynir,maydanoz karışımını, 3 katta bir yufkaların arasına serperiz.Bu işlem yufkalar bitene kadar devam eder.En üstüne bir yumurta çırpılır beyazıyla birlikte her tarafına sürülür.Fırına verilir üzeri kızarana kadar ,takriben 30 -40 dk kadar .Tadı çok mükemmel oldu inanın hiç kalmadı.
Yapılışı:Önce 7 yumurtayı bir kaba teker teker kırılır,suyu,tuzuda ilave edilip,ellerimizle karıştırılır,unu yavaş yavaş ilave edilerek hamur yoğurulmaya başlanır.İstenilen kıvam elde edilince 5 dk kadar hamur dinlendirilir.Sonra hamurdan eşit 12 beze yapılır.Teker teker açılır bezeler tepsimizin büyüklüğüne göre, temiz bir yere açtığımız hamurlar dizilir biraz hamur havalandırılmalı hafifde kurutulmalı yapışmaması için.Büyük bir tencerede su kaynaılır,diğer taraftanda içine tuz koyulmuş bir kapta soğuk su hazırda bulunuz.Aygazda kaynıyan suya açtığımız yufkaları teker teker kaynayan suya koyup bir kaç saniye sonra kaynıyan tencereden alıp diğer kaptaki soğuk suya koyarız.Ordanda yufkayı bir süzgeçte suyunu süzdürüp tepsiye dizeriz fakat ilk katta bu işlem yapılmadan yufka çiğ koyulur.Her kata bu işlem yapılıp,her kata 2-3 kaşık erittiğimiz margarini dökeriz 1 paket margarini tepsimize yettirecek şekilde taksim edilmeli.Diğer tarafta hazırladığımız bol peynir,maydanoz karışımını, 3 katta bir yufkaların arasına serperiz.Bu işlem yufkalar bitene kadar devam eder.En üstüne bir yumurta çırpılır beyazıyla birlikte her tarafına sürülür.Fırına verilir üzeri kızarana kadar ,takriben 30 -40 dk kadar .Tadı çok mükemmel oldu inanın hiç kalmadı.
9 yorum:
slm su böreğini bende çok yaparım ama yağ kullanmam çok değişik olmuş ellerine sağlık..
selam melek ofofof su böreği yapmışsın alabilrmiyim bir dilim kahvaltı için harika olmuş ellerine sağlık bende yaparım ama her an olmuyor tabiki:))) zor olunca dimi öptüm hoşçakal
merhaba canim ellerine saglik se böregin harika olmus, bende erzincanli bir arkadasimda bu börekten cok yedim, harika oluyor, ben hic denemedim, sevgiler...
Çok emek isteyen bir börek.O yufkaları tek tek açmak maharet ister.Ellerine sağlık.
saolun yorumlarınız için gerçedkten çok emek istiyor ama tadıda o emeğin karşılığını veriyor
Canim ellerine saglik bende cok severim su böregini,yapimi zor olmasina ragmen baska börege degismem :))sizlere afiyet olsun sevgiler...
Melek' cigim, ellerine saglik. Su boregi de guzel giderdi simdi:) Ben de isterim...
ellerine sağlık canım çok güzel.su böreğini çok severim ama zor diye her zaman yapamıyorum.
sevgiler
Merhaba,
Su böreği harika görünüyor. Geçenlerde bende annemle birlikte yaptım su böreğini. Biraz zahmetli ama yemesi güzrl :) Seninde ellerine sağlık Sevgiyle
http://sicakpaylasimlar.blogspot.com/
Yorum Gönder