Malzemeler:2 su bardağı kalın bulgur
1 orta boy soğan
2 domates
2 patates
1yemek kaşığı salça
sıvı yağ,nane,karabiber,tuz
Yapılışı:Soğan ince ince kesilip,salçayla,yağda kavrulur,domatesle,patates soyulup küp küp kesilip,yağda soğanla kavrulup,biraz su ilavesi ile patatesler yumuşayana kadar pişirilir.
Ayıklanıp,iyice yıkanan bulgurlarla beraber pişirilir.Sonunda nane,karabiber,tuz koyulur.
(Patatesler suyunu çeker,onun için bulgur 1'e,1.5 su koyulur.)
Afiyet, bal, şeker olaa:))
18 Ekim 2007 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
ellerine sağlık canım.çok güzel bende deniycem.
ziyaretin için teşekkür ederim.her zaman beklerim.
bende blogunu ekledim.bundan sonra takipteyim:))
sevgiler
sizin hamur işlerinizde çok güzel ziyaret için saolun:))
Bulgur pilavı ana yemekmiş bir zamanlar güzel Anadolumda.Yanına da ayran ohh!mis gibi.Şimdi herkes Çinli oldu.Pirinç de pirinç.Özümüze dönelim lütfen:)Ellerine sağlık.
afiyet olsun:))çocuğum çok seviyor bullgur pilavını ondan sık yaparım bende çocuğum anlamış olmalı ana yemek olduğunu:)
Yorum Gönder