
Malzemeler:1 kilo yufka (5 adet)
4 yemek kaşığı lor veya peynir
yarım demetten biraz daha az maydanoz
5-6 sap dereotu
yoğurt,sıvıyağ
1 yumurta
Yapılışı:Tepsiye 1 yufka düz olarak serilir,peynir,dereotu,maydanoz,karışımıda ilk kata bolca koyulur.Üzerine tekrar yufka koyularak bu işlem yufka bitene kadar devam eder.En üstüne de düz bir yufka serip.Kir kasede hazırladığınız,yoğurt,sıvı yağ,yumurta karışımı, en üstüne gezdirilir.180 derecelik bir fırında yaklaşık 20 dk kadar pişirilir .Ser olmaması için temiz bir bezi iyice yıkayıp, süzdürüp üzerine sererseniz böreğin yumuşadığını görücesiniz.Bazı ev hanımları üzerine su serperek yumuşatma işlemleri deniyebilir, ben en iyi sonucu bu yöntemde aldım.
Afiyetle...
1 yorum:
Annem de su serperdi.Muhteşem börek açar.Senin böreğin de çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık:)
Yorum Gönder