25 Ekim 2007 Perşembe

HAZIR YUFKADAN PEYNİRLİ (DEREOTLU BÖREK)

Bir çok ev hanımı piratik oluyor diye hazır yufkayı çok sık kullanırlar, bende onlardan biri olarak ,çoğu ev hanımının bildiği peynirli ama derotlu börek tarifi vericem.Hazır yufka kullanmıyanlar yani vaktim var açarım diyenlerde, un, su, tuz(istenilirse maya) da koyarak,yorurup biraz dinlendikten, sonra açarakta yapabilirler.Bu karışımı ölçülerini malesef veremiyeceğim, gelicek misafirin kalabalığına göre değişir:)
Malzemeler:1 kilo yufka (5 adet)
4 yemek kaşığı lor veya peynir
yarım demetten biraz daha az maydanoz
5-6 sap dereotu
yoğurt,sıvıyağ
1 yumurta
Yapılışı:Tepsiye 1 yufka düz olarak serilir,peynir,dereotu,maydanoz,karışımıda ilk kata bolca koyulur.Üzerine tekrar yufka koyularak bu işlem yufka bitene kadar devam eder.En üstüne de düz bir yufka serip.Kir kasede hazırladığınız,yoğurt,sıvı yağ,yumurta karışımı, en üstüne gezdirilir.180 derecelik bir fırında yaklaşık 20 dk kadar pişirilir .Ser olmaması için temiz bir bezi iyice yıkayıp, süzdürüp üzerine sererseniz böreğin yumuşadığını görücesiniz.Bazı ev hanımları üzerine su serperek yumuşatma işlemleri deniyebilir, ben en iyi sonucu bu yöntemde aldım.
Afiyetle...

1 yorum:

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Annem de su serperdi.Muhteşem börek açar.Senin böreğin de çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık:)