25 Ekim 2007 Perşembe

REÇELLİ KEK

Alında ben bu tarifi yaparken önce ıslak kek diye karar verdim, sonra http://kitchensweetkitchen.blogspot.com/ sitesinde gördüğüm reçelli pastadan esinlenerek normal kekin üzerine ayva reçelinin suyunu sürdüm sonuç mükemmel...Tabi o pastadan çok farklı ama bunun tadı da mükemmel:)
Malzemeler:2 yumurta
1 su bardağı yoğurt veya süt
yarım paket kakao
1kabartma tozu,vanilya
1 su bardağından az sıvıyağ
2 su bardağı şeker
(dilerseniz içine limon kabuğu rendesi, ceviz, fındıkla deniyebilirsiniz)
aldığı kadar un
Üzeri için:Reçel
Yapılışı:Yumurta ve şeker köpürene kadar karıştırılır, karışımın içine yoğurt, sıvıyağ, kakao koyup tekrar karıştırma işlemine devam edilir.En sondan un ,kabartma tozu, vanilya koyup karıştırdıktan sonra, kek kalıbı iyice yağlanır, yağlanan kalıba tekrar un gezdirilir,yapışmasını önlemek için. Kek karışımı kalıba dökülür, 165 derecelik fırında 50 dk kadar pişirilir, fırından çıkarınca soğuduk tan sonra kalıp dan alınan kek, en üstüne reçelinin suyu sürülür.
İstiyen bu seçenekleri çoğaltabilir ... (Ben ayva reçeli suyu sürdüm)
Afiyet olsun:)

1 yorum:

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Hımm, aynı tarife ben 1 su bardağı şeker koyuyorum,3 su bardağı da un.Ufaklık bunu yesin de tombişlesin:)Ellerine sağlık.