24 Aralık 2007 Pazartesi

DER SPİEGEL

Almanya'nın önde gelen siyasi dergilerinden Der Spiegel, Kur'an-ı Kerim'i kapak konusu yaptı ve “Kuran: Dünyanın en güçlü kitabı” başlığını kullandı.
Dergi, “Savaş ve barış için sureler” alt başlığı altında da yaklaşık 20 sayfa ayırarak, İslamiyet ve Kur'an-ı Kerim hakkında bilgi verdi.
“Dünya üzerinde hiçbir esere Kur'an-ı Kerim kadar saygı duyulmadığı, aynı zamanda hiçbir eserden bu kadar korkulmadığı ve hiçbir bir eserin bu kadar kötüye kullanılmadığı” görüşü dile getirilen yazıda, “Kur'an-ı Kerim'in bir yasa olarak görülmesi ya da İncil gibi modern şekilde yorumlanabileceği konusunda Müslümanlar arasında farklı görüşlerin olduğu” ifade edildi.
Son günlerde TV lerde çok gündeme geldiği için yer vermek istedim. Biz zaten biliyorduk Kur'an-ı Kerim'i çok güzel çok özel bir kitap olduğunu ama onlar daha yeni çözmüşler.
Bu arada İncil gibi modern şekilde yorumlanması yanlıştır, çünkü Kur'an-ı Kerim'in en modern hali orjinal olarak kalmasıdır.

8 yorum:

NiNo dedi ki...

cozmusler ya :D bunada sukur ;)

PAPATYA PRENSES dedi ki...

İyi bari geç olmuş ama çözmüşler.
Rabbim doğru yoldan ayırmasın cümlemizi..
İnşallah onu hakkıyla okuyan ve anlayan kullardan oluruz..

nil-nennenmutfakta dedi ki...

Allah cümlemizi yolundan ayırmasın kuran-ı Kerimin nurundan ve ışığından mahrum bırakmasın.İyi bir hafta dilerim canım...

meleginmarifetleri dedi ki...

demekki sonunda onlarda nlamaya başladılar ne diyelim allah büyük sevgiler canım öptüm bayy

Selin dedi ki...

Ne kadar şanslıyım ki, Müslüman doğmuşum. Allah'a çok şükür. Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Anlamış olmalıran sevindim canım...keşke Bütün dünya anlasa...

Disalce dedi ki...

canım onlar zaten biliyorlardı....
ama yeni yeni yazıyorlar.....

Allahıma şükürler olsun...belki bu sayede bizim kendi toplumumuzda kuranı kerime saygı göstermeyen insanlar böyle ünlü bir derginin yazdığını görünce ne kadar değerli ve saygı gösterilmesi gerektiğini anlarlar....

iyiki bu konuya yer vermişsin canım...teşekkürler....

muko dedi ki...

ehh bunada şükürr anlamışlarr sonunda ,gerçi bencede biliyorlar veee o yüzden islamın yayılmasından bu kadar korkuyorlarr ,tek gerçekk İslam Allah nurunu tamalıyacaktır
Teşşekürler canım