17 Ekim 2007 Çarşamba

AYVA REÇELİ


Malzemeler:1kg ayva

5-6 su bardağı şeker

1 çay kaşığı limon suyu.

Yapılışı:Ayva ortaları çıkarılır soyulup ,istenilen biçimde doğranır,ben küp küp kestim.2-3 su bardağı su ile kaynatılıp yumuşayıncaya kadar kaynatılır.Suyu süzülmez ,sonra şeker konup kıvama gelinceye kadar yavaş yavaş kısık ateşte kaynatılır.Limon suyu ilave edilir ve ateşten alınır,ılıyınca kavanozlara boşaltılır.Reçelin sarı olmasını istiyorsanız çok kaynatmayın ama ben pembe oluşundan yanayım,pembe olması için çok ağır ateşte ve uzun süre kaynatın.

(Reçelin kıvamı şöyle anlaşılır,bir çorba kaşığı reçel suyu tabağa konur,biraz soğuyunca tabak sağa sola eğilir.Eğer çabuk akıyorsa reçel suludur,kaynatmaya devam edilir..

3 yorum:

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Hiç reçel yapmamış biri olarak gıpta ile izliyorum:)Ellerine sağlık.

Melek* dedi ki...

saol eğer yapmayı düşünürsen bu tariftekini uygulaman yeter...kız kardeşim geldi eşiyle onlarada ikram ettim çok beğendiler:)

Aysun dedi ki...

Ellerine sağlık Meleğim...İlk kez ayva reçeli yaptım.Kısa zaman da tükendiği için ikinci kez bir daha yaptım.Tariflerinin devamını diliyorum.Özellikle reçeller....