18 Ekim 2007 Perşembe

KARNIYARIK

Malzemeler:6 küçük patlıcan
250 gr kıyma
2 soğan
2 domates
2 sivri biber
yarım demet maydanoz
sıvı yağ,tuz,karabiber
Yapılışı:Patlıcanların baş kısımlarını kesip alaca soyulur,Tuzlu suda yarım saat bekletilir(ben bekletmedim)yıkanıp,yağda kızartılır.Tepsiye yerleştirilip,bıçak alta geçmiyecek şekilde ortadan kesilir.
İnce doğranmış soğan,biber,kıyma yağda kavrulur,soyulup doğranmış domatesle biraz daha kavrulup ateşten alınır.Tuz,karabiber,kıyılmış maydanoz ilave edilir.Patlıcanın içine doldurulur.Az su ilavesi ile yavaş yavaş pişirilir.
Afiyetle yiyin gari:))

2 yorum:

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Niye bekletmedin!
Şaka şaka:)Kış patlıcanları acı olmaz zaten.Ellerine sağlık.

Melek* dedi ki...

aslında ben pek bekletmem gerek duymadım tadından dolayı değişiklik görseydim belki bekletirdim:)belkide üşengeçlik:))