Malzemeler:1 kilo ince bulgur
4 _5 yemek kaşığı salça
yarım demet marul
yarım demetten az maydanoz
6-7 sap dereotu
tuz, nar ekşisi, sıvı yağ
Yapılışı:Bulgurlar ayıklanıp yıkandıktan sonra, bir kapta 3 kase kaynar suyla ıslatılır üstü kapatılır.Suyunu çekip yumuşayınca,salça koyup iyice karıştırılır.İçine marul, maydanoz, dereotu ince ince kıyılır.Tuz atılır, narekşisi ve sıyı yağ koyulup karıştırdıktan sonra afiyetle yenir.
(Bu tarif 15 kişiliktir)
26 Ekim 2007 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
hmm nefis olmustur eminim en sevdigim seylerden birisi kisir.ellerine saglik..
Bu tabağı bana versen,önce kısırı yerim, sonra poğaçayı, sonra böreği yer, kalırsa pastadan da alırım:)
ellerine saglik canim cok nefis gorunuyor
Yorum Gönder