25 Ekim 2007 Perşembe

PATATESLİ PİDE


Hamuru için:2 su bardağı ılk süt
3 tatlı kaşığı mayası (kuru)
tuz,biraz şeker
1 yumurta sarısı
aldığı dağar un (kulak memesi kıvamına gelene kadar)
İç malzemeleri:3 orta boy patates
baharat çeşitleri
tuz
Yapılışı:İçin yapılışında önce patatesler harşlanır, soğuduktan sonra patates püre kıvamına getirilip,tuz ve bol baharat atılır.Hamurun yapılışı, bir bardağın içine maya ve biraz şeker koyup ılık süt de koyup bir kenarda bekletilir ve mayanın kıvama geldiği görülür. Maya sütle buluşturulur, tuzda koyup yavaşça un ilave ederek iyice yoğurulur, hamur yapışkan olmamalı.
Yaklaşık yarım saat kadar dinlenmeye koyulur hamur. Kabaran hamur resimde görüldüğü gibi, uzun bir şekil verilir elimizle, içine yapılan iç harcı koyup, kenarları içine büke büke en ucunu sivrelterek pide şeklini alması sağlanır.Bu işlem hamur ve iç bitene kadar devam eder,tepsiye dizilen hamurlar kenarlarına yumurta sarısı sürülüp.Fırına verilir.180 derecelik fırında 30 dk ya yakın pişirilip.Soğuduktan sonra afiyetle yenir.Dilerseniz fırından çıkardıktan sonra tereyağı sürebilirsiniz.







2 yorum:

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Ben de pide tarifi arıyodum:)Ellerine sağlık.Çok güzel görünüyorlar.

ab-ı hayat dedi ki...

Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor pideler.


selamlar....