31 Ekim 2007 Çarşamba

SULU KÖFTE ÇORBASI


Saat akşam 19.00'du ve akşam yemeğim hiç yoktu.Sabahtan akşama kadar çocuk oynatıp, oyaladım.Uyuyunca yemek yaparım dedim ve akşama kadar uyumadı,19.00 da yemeğe girdim acele ne yapsam yetişir dedim ve koyuldum sulu köfte yapmaya, ewet o saatte yetişirmi? demeyin çünkü yetişti.Üstelik tadıda çok güzel olmuştu...
Malzemeler:350 gr kıyma
yarım su bardağı ince bulgur
1 küçük soğan
1 diş sarımsak
biraz salça
tuz,un,baharatlar
Yapılışı:Önce kıymayı bir kaba koyarsınız, ayıklanıp yıkınmış ince bulguruda kıymaya ilave edip yoğurursunuz.İçine baharatları ve tuzunuda koyup yoğurduktan sonra çok küçük yuvarlak toplar yapılır.Una bularsınız yapışmaması için,bir tencerede salça,sıvı yağ ve suyu koyup kaynatırsınız, kaynıyan suyun içine köfteleri yavaş yavaş atarsınız.Bir kasede un ve yoğurt su karışımı hazırlıyıp çorbayı terbiye edilir.Tabi tuzuda atıldıktan sonra deymeyin yiyenin keyfine:) Ben çorbaları terbiye ederken yumurta koymam.
(Tarif üç kişiliktir)

2 yorum:

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Güzel bir çorba.Ellerine sağlık:)

akasyakokusu dedi ki...

ayyhh canım yaa:)))saat akşamın 9.30.uuu haksızlık buuu...canım çektiiii.hemde bol ekşiliii..iyiki aşermiyorum ben yaaa..:))ne diyim ellerine sağlık kesenize bereket diyim bari:))